

بعد تبرع عائلته ب بـ1.5 مليار جنيه للجامعة الأمريكية..ساويرس بلدنا مش ناقصها كنائس ولا جوامع ناقصها تعليم كويس وعلاج كويس
قال المهندس نجيب ساويرس «بلدنا مش ناقصها كنائس ولا جوامع.. ناقصها تعليم كويس وعلاج كويس، وبالتالي انا بفضل اتبرع للتعليم والصحة، وفي النهاية كل واحد حر في تبرعاته وماله قال ذلك نعليقا علي تبرع عائلته بنحو 1.5 مليار جنيه إلى الجامعة الأمريكية بالقاهرة.
كانت الجامعة الأمريكية بالقاهرة أعلنت عن تلقيها أكبر هبة من نوعها في تاريخ المؤسسة
لدعم التميز في تعليم إدارة الأعمال والأبحاث متعددة التخصصات وبرامج التبادل مع الجامعات الأمريكية الرائدة.
.ورد نجيب ساويرس علي موقع xعلي أحد المتابعين ومين قالك إن إحنا ما بنعملش كل ده؟ خش على موقع مؤسسة ساويرس لو يهمك تتأكد بصحيح».
حيث قال المغرد : «أكيد من حكم في ماله ما ظلم لكن الأقربون أولى بالمعروف والأقربون المصريين، كنت اتبرع لجهة غير حكومية مثل لتحسين حياة أولاد الشوارع أو الأيتام أو تقوم أسرتكم بمشروع خيري تنموي تعليمي بعيد عن الحكومة تكون نواة لتعليم جيد ولو مركز تعليمي للمتفوقين والمتميزين مجاني».
ورد ساويرس معلقًا: «ومين قالك إن إحنا ما بنعملش كل ده؟ خش على موقع مؤسسة ساويرس لو يهمك تتأكد بصحيح